witte wijnsaus voor bij vis

Ingrediënten

  • 1/2 ltr. met visbouillon geparfumeerde veloute (zie elders op mijn site) - 1dl.(1/2 waterglas) sterke visbouillon - 1 dl. droge witte wijn - 2 eidooiers - 2 eetl. slagroom - 2 eetl. kookvocht van champignons - 100 gr. boter
  • Voor het kookvocht van champignons:1 dl. water - zout - het sap van 1/2 citroen - 1 flinke klont boter - 250 tot 300 gr. champignons

Bereidingswijze

Voor het kookvocht:breng het water aan de kook met het zout, citroensap,en de boter. Laat op hoog vuur staan, vog de schongemaakte en gewassen champignons toe en laat ca. 5 minuten flink doorkoken.In een plastic bakje gieten en afsluiten met een deksel om contact met de buitenlucht te voorkomen.De champignons kun je gebruiken in een salade of als tapaRoer door de veloute de wijn en de visbouillon en laat enigszins inkoken.Bind de saus met de eidooiers, die met de room en het kookvocht van champignons, zijn geklopt.Zeef de saus door een doek of heel fijne zeef.Giet terug in de pan en verwarm al roerend tot het kookpunt.Haal de pan van het vuur en roer de klontjes boter er door.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 63x

Jouw laatst bekeken recepten