Worcestershiresaus.

Ingrediënten

  • -1 gehakte ui-2 uitgeperste tenen knoflook-1 plakje verse gember-3 eetlepels geel mosterdzaad-1 theelepel peperkorrels-1/2 theelepel rode pepervlokjes-1 kaneelstokje-1 theelepel kruidnagels-1/2 theelepel kardemomzaadjes-deze al bij elkaar doe in een theefilter of een stukje kaasdoek.

Bereidingswijze

-Doe 1/4 l water,5 dl gewone azijn,1/8 l melasse,1/8 l sojasaus en 3 eetlepels tamarindepulp(te koop in een potje)in een roestvrij stalen pan. -Leg het kruidenbuiltje erbij en laat heel zachtjes trekken gedurende 45 minuten.-Meng 3 eetlepels zout,1/2 theelepel kerripoeder en 1 fijngewreven ansjovisje en voeg dit toe bij de rest. -Laat nog 5 minuutjes staan. -Doe het hele goedje in een glazen weckpot. -Laat 2 weken in de koelkast staan. -Druk af en toe met een lepel op het kruidenbuiltje. -Na 2 weken de saus zeven en in flesjes overdoen.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha