Zes slanke sauzen met cal. erbij vermeld.

Ingrediënten

  • Zie bij de recepten

Bereidingswijze

Als komkommer gebruikt wordt ruim van te voren laten uitlekken in zeef.KNOFLOOKSAUS Voor 2 dl. 2 dl magere yoghurt. 1/4 dessertlepel Dijon mosterd. 1 theelepel citroensap. cayennepeper (naar smaak). 3 teentjes knoflook geperst. 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt zout naar smaak. Roer alles goed door, zet het voor ongeveer 6 uur afgedekt in de koelkast. DEZE SAUS IS EEN WEEK HOUDBAAR IN DE KOELKAST. PER EETL. 6 CAL. TZATZIKISAUS 1 zakje tzatzikisaus (Duyvis). 2 dl yoghurt. 1/4 komkommer geraspt en uitgelekt. Klein beetje zoetstof. Per eetlepel 8 cal. ROQUEFORTSAUS 2 dl magere yoghurt. 30 gram blauwe kaas. 1/2 komkommer geraspt en uitgelekt. PER EETLEPEL 13 CAL. WHISKYSAUS 2 dl magere yoghurt. 2 eetlepels tomatenketchup. 1/2 theelepel paprikapoeder. 4 druppels worchestershiresaus of maggi. PER EETLEPEL 8 CAL. VINAIGRETTESAUS. Peterselie fijn gesneden. 4 eetlepels azijn. 1/2 eetlepel mosterd. Peper en zout naar smaak. Meng alles goed door elkaar, voeg eventueel zoetstof toe. Houdbaar in de koelkast. VARIATIE OP VINAIGRETTESAUS. In plaats van peterselie kan je ook nemen; Fijn gehakt hard gekookt ei. Fijn gesneden augurk of zilveruitjes. Bieslook. Selderijblad. Selderijwortel. Mierikswortel. DEZE VINAIGRETTE SAUSJES BEVATTEN PER EETL. 5 CAL. KWARKSAUS Een klein stukje prei. 2 eetlepels magere kwark. 4 eetlepels azijn. 1 eetlepel olie. 1 eetlepel tomatenketchup. Peper en zout naar smaak. PER EETL. 20 CAL.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1000x

Jouw laatst bekeken recepten