Aalsuppe, Hamburger

Ingrediënten


Bereidingswijze

Sudder een kilo aal gaar in wat water met zout, laurier, 8 peperkorrels en 1½ dl witte wijn. Kook gedurende een uur 250 g mager spek in 2 l water. Doe 200 g gedroogde peren en 200 g gedroogde pruimen, 1 ui in schijven, 4 worteltjes in plakjes, 1 prei in plakjes en gedroogde peterselie, kervel, majoraan, tijm, bonenkruid, dragon en basilicum (LET OP: indien verse kruiden, dan pas op het laatst erbij!!!) bij de spek. Snij het spek in stukken. Meng 2 lepels boter met 2 volle lepels bloem en los dit vlokje voor vlokje op in de spekbouillon. Doe aalstoofvocht, spek en eventueel verse kruiden erbij, breng op smaak met azijn en suiker.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha