Aardappelsoep met knoflook en peterselie

Ingrediënten


Bereidingswijze

1. Verhit de olie of boter in een pan met dikke bodem. Voeg de aardappelschijfjes, ui en knoflook toe. Laat het geheel 10 minuten smoren op een middelhoog vuur tot de ui zacht is. Af en toe roeren 2. Doe de helft van de gehakte peterselie en de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager, doe een deksel gedeeltelijk op de pan en laat de soep 30 minuten zachtjes koken totdat de aardappelen gaar zijn. 3. Voeg de resterende peterselie toe 4. Wanneer je een romge smaak wilt, laat de soep dan licht afkoelen en pureer hem met de staafmixer. Roer er eventueel melk doorheen. Is de soep te dik, verdun hem dan met wat water of bouillon. Maak de soep op smaak met zout en peper.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha