Aardappelsoep met paddestoelen

Ingrediënten

  • 25g gedroogd eekhoorntjesbrood(cepes porcini funghi)50g gerookt ontbijtspek
  • in blokjes500g kruimige aardappels
  • geschild
  • in blokjes2vleesbouillontabletten2el fijngesneden verse italiaanse kruiden2tl karwijzaad50g boter1grote ui
  • fijngesneden1t knoflook
  • fijngesneden50g bloem1eidooier1
  • 25dl creme fraichezout en vers gemalen peper4el grof gesneden peterselie.

Bereidingswijze

Week de paddestoelen ca.1uur in 2,5dl heet water.Giet de paddestoelen af in een zeef boven een maatbeker en vul het vocht aan tot 1,25ltr.Snij de paddestoelen klein.Bak de spekblokjes uit in een droge koekenpan met dikke bodem en bak de aardappelblokjes en paddestoelen heel even ca.2min.mee.Voeg het vocht met de bouillontabletten,de italiaanse kruiden en het karwijzaad toe en breng het geheel alroerend aan de kook.Laat de soep ca.20min.zachtjes koken.Verwarm intussen de boter in een pan met dikke bodem en bak hierin de ui en knoflook in ca.3min.zacht glazig.Strooi de bloem erover en roer tot een stevige roux.Voeg alroerend de aardappelsoep toe en blijf roeren tot een gebonden soep ontstaat.Laat de soep nog ca.5min.zachtjes pruttelen.Roer de eidooier door de creme fraiche en roer dit van het vuur af door de soep.Verwarm de soep evt.nog heel even,maar laat de soep niet meer koken.Voeg zout en peper naar smaak toe.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 742x

Jouw laatst bekeken recepten