Aardappelsoep met tomaat en basilicum

Ingrediënten

  • -60 g boter (in klontjes)
  • -1 ui (fijngesnipperd)
  • -1 laurierblad en 5 takjes tijm
  • -1
  • 5 liter groentebouillon
  • -650 g nieuwe aardappeltjes
  • geschild en grof gehakt
  • -zout en peper
  • -5 eetlepels koudgeperste olijfolie
  • -circa 500 g rijpe
  • gepelde
  • ontpitte en gehakte tomaten
  • -blaadjes van 1 bosje basilicum
  • -rode wijnazijn

Bereidingswijze

-smelt de boter zacht met de ui, laurier en tijm, in enkele eetlepels bouillon -voeg de rest van de bouillon toe met de aardappelen en zout naar smaak -breng aan de kook en laat sudderen tot de aardappelen uiteenvallen -verwijder de kruiden en pureer de soep en wrijf ze daarna door een zeef -voeg de puree toe aan de pan -bak intussen de tomaten zachtjes in 1 el olie, tot alles lobbig gaat worden -klop tot een klonterige puree en voeg aan de soep toe -verwarm het geheel -pureer de basilicum met de rest van de olie, zout, peper en een scheutje azijn

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 617x

Jouw laatst bekeken recepten