Andalousische vissoep.

Ingrediënten

  • 500 g seizoenvis
  • 1 snuifje zeezout
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 100 g gebakken korstjes brood met look
  • 2 eierdooiers
  • 50 cl pittige Spaanse olijfolie
  • type picual
  • 1/2 soeplepel sterke mosterd
  • 1 soeplepel citroensap
  • 4-seizoenenpeper van de molen
  • zout

Bereidingswijze

Spoel de vis. Breng 1,5 l water aan de kook. Doe er het grof zout in, dompel er de vis in onder en breng de vloeistof weer net aan de kook. Laat het geheel 20 min. zacht koken. Voor de mayonaise: doe de eierdooiers en de mosterd in een kom. Klop ze met de elektrische klopper of met de hand en giet er geleidelijk olie bij in een dun straaltje, tot de dik geworden mayonaise aan de klopper blijft hangen. Voeg er een mespuntje fijn zout, het citroensap en peper naar smaak aan toe. Klop het geheel nogmaals op. Als de vis gaar is, haalt u hem uit de pan met behulp van een schuimspaan. Verwijder vel en graten en snij het vlees in blokjes. Zeef de bouillon boven een stoofpan. Laat hem op een zacht vuur staan. Zet de pan van het vuur en voeg er onder voortdurend roeren, lepel na lepel, de mayonaise aan toe. Dompel er de stukken vis in onder en kook ze nog 2 min. op een heel zacht vuur, onder voortdurend roeren. Verdeel de soep in voorverwarmde diepe borden, versier ze met korstjes en takjes peterselie. Dien ze onmiddellijk op. Tip Neem hele vissen ? ze geven meer smaak aan de bereiding - (zeepaling, zeekarper, kabeljauw, knorhaan), gemengd met visfilets met stevig vlees, zonder graten (zeewolf, staartvis, nijlbaars, blauwe leng, enz.).

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 918x

Jouw laatst bekeken recepten