Artisjokkensoep met oesters

Ingrediënten


Bereidingswijze

-doe de artisjokken in een pan en overgiet ze met water en wat zout -breng aan de kook en gaar ze in circa 30 min -haal ze uit de pan en laat ze afkoelen -verwijder het hooi -trek de blaadjes los en schraap het eetbare gedeelte eraf -snij de artisjokbodems fijn -haal de oesters uit de schelp en vang het nat op-in een pan 1/4 l water aan de kook brengen en de oesters met vocht en de laurier toevoegen -laat dit op een zacht vuur 20 min trekken -in een andere pan de boter laten smelten en de bosuitjes gaar smoren -roer de look en de bloem erdoor -giet de hete bouillon met de oesters erbij -verwarm de soep tot ze bindt -schep 3 oesters uit de pan en hak ze fijn en voeg ze weer toe -voeg de kleingesneden artisjok erbij -op smaak brengen met tijm,zout en peper -citroensap erbij en de peterselie erover strooien -laat de soep nog 10 min trekken

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 627x

Jouw laatst bekeken recepten