Ash-e Reshteh

Ingrediënten

  • 50 gram rode nierbonen
  • geweekte * 50 gram soldaten of marinebonen
  • geweekt * 50 gram kekererwten
  • geweekt * 50 gram linzen * 3 uien
  • fijngesneden * 3 el. olie * 2 tl zout * 1 tl. zwarte peper * 1 tl. geelwortel * 3 liter schapenvleesbouillon * 50 gr bieslook of sjalotjes
  • grof gehakt * 1 kopj edillekruid
  • gehakt * 1 bos peterselie
  • grof gehakte * 250 gram verse spinazie * 1 gekookte biet in blokjes * 150 gram Iraanse of ei-noedels *
  • 1 el meel * 1/4 pot zure room * 1 dl witte wijnazijn
  • Gheimeh (garmering):
  • 500 gram schapenfilets
  • in blokjes * 2 uien in blokjes * 1 bol gechilde knoflook
  • geplet * 2 el. olie * 1 dl water * 2 el. gele spliterwten * 1 el. tomatenpuree * 1/2 tl. saffraan
  • in 1 el heet water opgelost * 1/2 tl. zout
  • Munt (Garnering)
  • 1 ui
  • fijngesneden * 3 tenen knflook
  • geplet * 1 el. olie * 1 el. gedroogde munt

Bereidingswijze

In grote pan de uien bruinen in olie. Voeg zout, peper en geelwortel toe. Schenk water erbij en voeg nierbonen, soldatenbonen en de kekers toe. Het dekselerop en 45 minuten laten sudderen. Voeg dan de linzen en bouillon toe. Kook 35 minuten zachtjes gaar. Voeg dan de sjalotjes, dille, peterselie, spinazie en bietenblokjes toe. Roer alles goed door en kook nog eens 15 minuten. Breng, indien nodig, de soep op smaak met peper en zout, en voeg wat water toe wanneer de soep te dik is. Doe er dan de noedels, en het meel en sudder zachtjes door tot de noedelss gaar zijn. Trek het potje zure room open en voer er een paar lepels soep aan toe, maar houd een paar lepes apart. Roer dot door elkaar, schenk dit bij de inhoud, en roer alles nog eens door.Gheimeh(garnering) Ongeveer 1/2 uur voor het opdienen, Het vlees bruinen samen met de, ui en knoflook in olie. Roer het water erdoor en de gele spliterwten. Het deksel erop en kook 20 minuten over lage hitte. Voeg aan tomatenpuree, saffraan en zout toe. Sudder nog eens 10 minuten. Munt (garnering): Terwijl Gheimeh suddert, maak je de munt garnering klaar. Ui en knoflook in olie bruinen. Verwijder van de hittebron. Voeg er dan de munt aan toe en roer dit door het uimengsel.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha