Asperge – roomsoep

Ingrediënten


Bereidingswijze



Snijd de kopjes van de asperges. Schil de asperges, snijd de houtachtige uiteinden eraf en snijd de asperges in stukjes van ongeveer 4 centimeter. Breng in een pan de bouillon aan de kook en laat hierin de aspergekopjes 5 minuten zachtjes koken. Schep dan de kopjes met een schuimspaan uit de pan. Kook dan de rest van de asperges 25 minuten in de bouillon. Wrijf dan de asperges met de bouillon door een zeef. Verhit de boter in een pan, roer de bloem erdoor en giet dan beetje voor beetje de gezeefde aspergebouillon erdoor. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken. Klop in een kom de eidooiers los met de zure room. En roer er een paar lepels van de hete soep door. Haal de pan met de soep van de hittebron , roer er het ei – mengsel door en breng de soep op smaak met peper en zout. Roer dan de wijn en de aspergekopjes door de soep. Warm de soep voorzichtig op, maatr laat de soep beslist niet meer koken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 723x

Jouw laatst bekeken recepten