Avgolemono (eier-citroensoep uit Griekenland)

Ingrediënten


Bereidingswijze

Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af. Pers de citroen uit. Breng in een pan 3/4 liter water aan de kook en voeg al roerende de inhoud van het zakje soep, de rijst en de geraspte citroenschil toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep met de deksel op de pan onder af en toe roeren ca. 10 minuten zachtjes koken. Klop de eieren los met 1 eetlepel citroensap en peper. Roer er enkele eetlepels hete soep door en voeg het mengsel dan al roerende toe aan de soep. Blijf roeren tot de soep licht gebonden is. Breng de soep op smaak met citroensap en zwarte peper. Garneer de soep met de peterselie.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha