Avocado-roomsoep, koude

Ingrediënten

  • 2 geschilde avocado's
  • 1/8 l slagroom
  • 3 el citroensap
  • 1/2 el olie
  • 2 lente-uitjes in ringetjes van +- 1 cm
  • 1 el korianderzaadjes
  • 1 dl witte wijn
  • 7 1/2 dl kippenbouillon
  • 150 gr Hollandse garnalen
  • 2 el fijngehakte korianderblaadjes
  • zout
  • peper
  • dunne reepjes citroenschil

Bereidingswijze

Pureer het vruchtvlees van de avocado's. Roer de slagroom en het citroensap erdoor. Bak in de olie de lente-uitjes met de korianderzaadjes ┬▒ 4 minuten. Schenk de wijn erbij, roer de aanbaksels los en laat de alcohol verdampen. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Roer van het vuur af de avocadopuree, garnalen en fijngehakte koriander erdoor. Laten afkoelen. Garneer de soep met reepjes citroenschil.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 621x

Jouw laatst bekeken recepten