Balek corbasi (vissoep)

Ingrediënten

  • 1 1/2 liter visbouillon of half mosselvocht half water
  • 1 laurierblad
  • 1/2 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels peterselie
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • 500 gr schelvisfilet
  • of andere stevige vis
  • Sap van 1 citroen
  • 3 licht losgeklopt eidooiers

Bereidingswijze

Breng de visbouillon in een stevige pan aan de kok. Voeg de laurier, zout, peper, 2 eetlepels peterselie en saffraan toe en laat de bouillon 25 minuten zachtjes trekken. Voeg de vis toe en laat die 15 minuten pocheren. Klop druppel voor druppel het citroensap door de eidooiers. Blijf goed kloppen. Voeg er dan weer druppelgewijs de visbouillon bij. Klop tot alles goed is opgenomen. Roer het eimengsel door de soep en schep die direkt in de soepkommen. Garneer de soep met de resterende peterselie.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 872x

Jouw laatst bekeken recepten