Bisque de Homard - Kreeftensoep

Ingrediënten

  • 500 gr verse kreeft
  • 75 gr boter
  • 1 ui
  • gehakt
  • 1 wortel
  • in stukjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • in stukjes
  • 3 eetlepels cognac
  • plus extra voor het serveren (naar keuze)
  • 2
  • 5 dl droge witte wijn
  • 1 liter visbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 75 gr rijst
  • 1 bouquet garne
  • 1
  • 5 dl room
  • plus extra voor de garnering
  • zout
  • witte peper en cayennepeper

Bereidingswijze

Snijd de kreeft in stukken. Smelt de helt van de boter in een grote pan en fruit de groenten tot ze zacht zijn. Voeg de kreeft toe en blijf roeren tot alle schalen rood zijn gekleurd.Schenk de cognac erover en steek het aan. Voeg als de vlammen doven de wijn toe en laat deze tot de helft inkoken. Schenk de visbouillon erbij en kook hem 2-3 minuten zachtjes. Haal dan de kreeft eruit.Voeg de tomatenpuree, rijst en het bouquet garni toe en kook dit tot de rijst zacht is. Haal intussen het kreeftenvlees uit de schalen en doe de schalen terug in de pan. Snijd het vlees in blokjes. Verwijder als de rijst gaar is, de grote stukken schaal. Pureer het mengsel in een keukenmachine en wrijf het door een fijne zeef boven een schone pan. Roer de soep goed en verwarm hem tot hij bijna kookt. Breng de soep op smaak met zout, peper en cayennepeper en roer op laag vuur de room erdoor. Snijd de resterende boter in blokjes en roer deze door de bisque.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 695x

Jouw laatst bekeken recepten