Bonensoep met selder

Ingrediënten

  • 1
  • 5 l kippenbouillon
  • 2 blikken borlotti-bonen of bruine bonen
  • 1 dikke ui
  • 1 dikke aardappel
  • 2 wortels
  • 1 kleine selder of 5 witte selderstelen
  • 40 gr gerookte spekblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 EL olijfolie
  • balsamico-azijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil en versnipper de ui. Schil de wortelen en de aardappel en snij ze ik kleine blokjes. Snij de selderstelen in kleine stukjes. Fruit het spek en de ui in de olijfolie. Doe er de groenten, bonen, laurierblaadjes en de bouillon bij. Laat 20 min. zachtjes koken. Haal de laurierblaadjes eruit als je de soep wil mixen. Kruid bij naar smaak met peper en zout. Laat nog 5 min zachtjes pruttelen. Werk de soep af met de balsamico-azijn en een scheutje olijfolie.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha