Bospaddestoelensoep met Gehaktballetjes

Ingrediënten


Bereidingswijze

Maak eerst de gehaktballetjes Doe het gehakt in een kom Hak de ham fijn met een mes en voeg dit bij het gehakt Breng het geheel op smaak met peper en zout Voeg dan nog de helft van de peterselie toe Meng het goed en rol er kleine soepballetjes van Leg ze op een bord en zet ze tot gebruik in de koelkastMaak de paddestoelen schoon Snijd de champignons in plakjes Verwijder de harde stelen van de shii-take en de oesterzwammen en snijd de hoeden in plakjes Snipper de ui en de knoflook Verhit de olijfolie in de soeppan en laat de ui met de tijm fruiten tot de ui glazig is Laat de knoflook kort meefruiten Voeg de paddestoelen toe en laat omscheppend bakken tot ze beginnen te kleuren Voeg de bouillon en de room toe Breng dit geheel aan de kook Voeg de gehaktballetjes toe en breng het geheel opnieuw aan de kook Laat de gehaktballetjes in ca. 5 minuten gaar worden Breng de soep zonodig verder op smaak met wat zout en peper en strooi er kort voor het serveren de resterende peterselie over

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 521x

Jouw laatst bekeken recepten