Bouillabaisse (2)

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 aardappel
  • 2 worteltjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 900 gram stevige
  • gefileerde vis als kabeljauw
  • zeeduivel
  • rode poon
  • 350 gram rijpe tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 1/2 dl witte wijn
  • 6 dl visbouillon
  • stukje sinaasappelschil
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 1/8 theelepel saffraandraadjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Pel de ui en snijd deze in ringen. Pel het teentje knoflook en hak het grof. Schil de aardappel, schrap de worteltjes en snijd beide in plakjes. Snijd de selderijstengels in stukjes. Snijd de vis in blokjes van 5 cm. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uiringen. Voeg de gehakte knoflook na 2 minuten toe en fruit nogmaals 1-2 minuten. Schenk de wijn en de visbouillon erbij en voeg plakjes aardappel, plakjes wortel, stukjes selderij, sinaasappelschil, laurierblad, tijm en saffraan toe. Breng alles aan de kook en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig in de pan. Voeg de blokjes vis, het citroensap en de blokjes tomaat toe en laat de bouillabaisse 8-12 minuten zachtjes pruttelen tot de vis juist gaar is. Neem laurierblaadje, sinaasappelschil en tijm uit de soep en

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 716x

Jouw laatst bekeken recepten