Bouillabaisse.

Ingrediënten

  • Afval van 6 kreeften
  • 10 langoustinekoppen
  • 2 dl olijfolie
  • 4 fijn gesneden uien
  • 1 fijn gesneden prei
  • 3 fijn gesneden winterpenen-
  • 1 gehalveerde bol knoflook-
  • 1 theel. saffraan-
  • 4 blaadjes laurier-2 takjes tijm
  • 1 theel. cayennepeper-
  • peterseliestelen-
  • 1 bos selderij-
  • 3 kilo tomaten-
  • schilletjes van 2 sinaasappels-
  • 1 dl pernod-
  • 1 lit. witte wijn-
  • 1 lit. visfond.
  • Garnituur:
  • tonijnfilet-
  • zalmfilet-
  • grietfilet-
  • rogvleugel (elk 300 gr
  • grof gesneden)
  • gehakte peterselie .

Bereidingswijze

De langoustinekoppen en het afval van de kreeften goed aanzetten in de olijfolie. Knoflook, laurier en de tijm erbij voegen en goed mee fruiten. Het bouquet erbij samen met de saffraan, cayennepeper, selderij, peterseliestelen en de tomaten. Afblussen met de pernod, witte wijn en de visfond en voeg de schilletjes van de sinaasappels toe. Opvullen met water en drie uur laten trekken.Passeer de soep door een bolzeef en naar smaak eventueel nog verder laten koken. Het garnituur toevoegen en weer aan de kook laten komen. Op smaak brengen met zout en eventueel nog wat cayennepper.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha