Broccoli-erwtensoep & knoflooknaan

Ingrediënten

  • 2 tl maisolie
  • 1 ui
  • gesnipperd
  • 1 el Madras-currypasta
  • 200 g gele spliterwten
  • 100 g bruine linzen
  • 1 l groentenbouillon
  • 500 g spinazie
  • gewassen en fijngesneden
  • 300 g broccoli
  • in roosjes
  • voor de knoflooknaan:
  • 2 gewone naans of pitabroodjes
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 1 el maisolie
  • 1 tl komijnzaadjes

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan en bak daarin de ui met de currypasta totdat de ui zacht is en de currypasta geurig. Doe er de spliterwten, linzen, groentebouillon en 500 ml water bij en breng alles aan de kook. Verwijder nu en dan het schuim. Kook het mengsel 1 uur op een laag vuur totdat de linzen en erwten vrij zacht zijn. Doe er dan de spinazie en broccoli bij en laat het geheel een aantal min. koken totdat de broccoli gaar is. Maak de soep op smaak met citroensap. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de naas op twee bakplaten met een anti-aanbaklaag. Meng de knoflook met de olie en bestrijk het brood met dit mengsel. Strooi de komijnzaadjes over de broodjes. Pak het brood in folie en bak het 15 min. Serveer de soep warm met in dikke plakken gesneden knoflooknaan.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 691x

Jouw laatst bekeken recepten