Bruine bonensoep 3
Ingrediënten
- 350 gr bruine bonen
- 2 1/25 liter water
- 2 uien
- 1 laurierblad
- 1 theelepel kerrie
- 1 klein stukje Spaanse peper
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- 4 kruidnagels
- 1/2 eetlepel soja
- zout
- peper
Bereidingswijze
Was de bonen, laat ze weken en kook ze goed gaar.
Hak de uien fijn en smoor ze in de boter gaar.
Voeg vervolgens de bloem, het laurierblad, de Spaanse peper, de kerrie en de kruidnagels toe en fruit het geheel onder voortdurend roeren tot de bloem en de ui mooi donkerbruin zijn.
Wrijf de bonen door een metalen zeef en voeg de puree samen met het bonenwater bij de bloem en de boter.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken tot de soep gebonden en roodbruin van kleur is.
Voeg de soja toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
U kunt de soep nogmaals zeven om de uien achter te houden.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 987x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Macarons
- Eenvoudige botersaus
- Warme looksaus
- Ben & Jerry's New York Super Fudge Chunk Ice Cream
- Risotto met paddestoelen I
- Kip gevuld met krab en bospaddestoelen, witte koo
- Londonderrysoep (pittige champignonsoep )
- Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas
- Risotto met paddestoelen II
- Herfstrisotto met gemengde paddestoelen, doperwtjes en gebakken bacon