Bruine bonensoep met appel
Ingrediënten
- 250 g bruine bonen - 2 liter water - bonekruid - 1 laurierblad - 5 pimentkorrels - 2 stokken prei - 2 uien - selderijknol - bosje bladselderij - 50 g gierst - 1 zure appel - citroensap - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel miso (of marmite) - 1 eetlepel mosterd
Bereidingswijze
Week de gewassen bruine bonen een nacht tevoren. Breng in een grote pan 2 liter water aan de kook en doe hierin de bruine bonen met het bonekruid, het laurierblad en het piment. Maak de soepgroente schoon terwijl de bonen koken: snijd de prei in ringen, pel en snipper de uien, snijd de selderijknol in plakken, schil ze en snijd ze in dobbelsteentjes, hak of snijd de bladselderij fijn. Reken 1 tot 2 uur kooktijd voor de bruine bonen, afhankelijk van de versheid. Voeg er het laatste half uur de klein gemaakte groente en de gierst bij en laat alles samen gaar worden. Giet er eventueel nog wat water bij als de soep te compact dreigt te worden. Schil intussen de appel, haal het klokhuis eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes; bedruppel ze direct met citroensap tegen bruin verkleuren. Bak de appelblokjes heel even in de hete boter en schep ze er daarna uit. Breng de soep op smaak met miso (of marmite) en met mosterd.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1245x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Macarons
- Eenvoudige botersaus
- Warme looksaus
- Ben & Jerry's New York Super Fudge Chunk Ice Cream
- Risotto met paddestoelen I
- Kip gevuld met krab en bospaddestoelen, witte koo
- Londonderrysoep (pittige champignonsoep )
- Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas
- Risotto met paddestoelen II
- Herfstrisotto met gemengde paddestoelen, doperwtjes en gebakken bacon