Bruine bonensoep met bacon en uien

Ingrediënten

  • 450 - 500 gram bruine bonen; 2 laurierblaadjes; 250 gram bacon
  • dunne plakken
  • in smalle reepjes gesneden; 25 gram boter; 400 gram uien
  • gesnipperd; 2 teentjes knoflook
  • ragfijn gehakt; 3 tabletten voor groenten- of runderbouillon; zout; zwarte peper uit de molen; 2 eetl. fijngesneden bieslook.

Bereidingswijze

Spoel de peulvruchten enkele malen in ruim koud water. Laat ze in 2 liter koud water weken. Trek er tenminste 12 uur voor uit. Kook de bruine bonen in het weekwater gaar. Voeg de laurierblaadjes aan het weekwater toe. Laat de gekookte bonen op een zeef uitlekken. Zeef het kookvocht en houd het apart. Verhit een droge koekenpan en bak de baconreepjes boven een niet al te hoog afgestelde warmtebron in ca. 5 minuten goudbruin en knapperig. Neem ze uit de pan en houd ze apart. Voeg de boter aan het in de pan achtergebleven spekvet toe. Fruit de uien er zolang in tot ze wat kleur hebben gekregen. Schep de knoflook er door. Neem 1 minuut daarna de pan van de warmtebron. Gebruik de staafmixer of keukenmachine om van de bruine bonen en enkele eetlepels van het kookvocht een fijne puree te maken. Breng 1 3/4 liter kookvocht aan de kook. Laat de bouillontabletten er in oplossen. Roer daarna de bonenpuree er door en breng alles aan de kook. Klop de soep even flink met een garde op. Doe er daarna de baconreepjes en de uien bij. Laat de soep dan nog even zachtjes koken. Proef de soep en voeg naar smaak wat zout en peper toe.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha