Canh dau khuon (knoflookbieslook-tahoesoep)

Ingrediënten

  • 75 g magere varkensschouder in dunne plakjes
  • 125 g gepelde garnalen in stukjes
  • 1 theelepel peper
  • 2 lepels nuoc mam
  • 4 theelepels nuoc mam
  • 1 lente-uitjes wit fijngehakt
  • 1 lepel slaolie
  • ¾ l bouillon
  • 3 stukken tahoe a 75 g
  • 20 sprietjes knoflookieslook in stukjes van 5 cm
  • tuong ot of gehakte lomboks
  • Tuong ot is sate-chili-olie
  • er is een recept!

Bereidingswijze

Snij de tahoe in stukjes van 5 cm. Doe vlees, garnalen, peper, 4 theelepels vissaus en lente-uitjeswit in een kom, meng goed en zet 10 minuten weg. Verhit de olie in een grote steelpan. Doe de plakjes vlees in de pan en roerbak 1 minuut. Doe het garnalenmengsel erbij en fruit 30 seconden. Doe de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 3 minuten zachtjes koken, regelmatig afschuimen. Doe de tahoe en de rest van de vissaus erbij en kook kort op. Neem de pan van het vuur en roer de knoflookbieslook erdoor. Serveer de sate-chili-oli of de lomboks er apart bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha