Chiang Mai Curry Miesoep

Ingrediënten

  • -500 g chinese eiermie
  • -arachide of maisolie om te frituren
  • -3 tenen knoflook (fijngehakt)
  • -2 blikjes kokosmelk a 4
  • 25 dl (niet omgeschud)
  • -2 eetlepels rode currypasta
  • -1
  • 5 th lepel kerriepoeder
  • -1/2 th lepel gemalen kurkuma
  • -400 g gehakt kippenvlees
  • -1 liter kippenbouillon
  • -3 eetlepels Thaise vissaus
  • -1 th lepel bruine suiker
  • -20 g gesnipperde groene kool
  • -sap 1 limoen
  • GARNERING:
  • -2 eetlepels gefruite uitjes
  • -2 lente uitjes in ringetjes gesneden

Bereidingswijze

-vul een pan met 3/4 water en breng aan de kook; laat de mie erin glijden en roer de slierten los -laat weer aan de kook komen, kook nog 1 min en stort de mie in een vergiet -spoel af met koud water en laat uitlekken en schud stevig met het vergiet-verhit in een kleine pan 5 cm olie tot 190?C -dep intussen 200 g van de gekookte mie droog met keukenpapier en laat deze in de hete olie zakken, roer de slierten los met lange stokjes en frituur goudbruin in 30 sec -laat de mie uitlekken op keukenpapier -neem de pan van het vuur -breek de gebakken mie in brokjes en zet opzij -verhit 2 eetlepels van de olie in een grote koekepan -fruit de knoflook goudgeel in 1 min -schud de blikjes kokosmelk niet, zodat een dikke laag bovenop staat, schep 1,25 dl van die"dikke room" uit elk blik en voeg bij de knoflook -breng zacht aan de kook op middelmatig vuur al roerend en voeg dan de currypasta, kerriepoeder en kurkuma toe en roer het mengsel glad -laat 5 min zachtjes koken tot de olie rondom begint af te scheiden en komt boven drijven -voeg het kippengehakt toe en haal het uiteen in brokjes -kook 2, min tot het vlees wit is en draai dan het vuur hoog -voeg de rest van de kokosmelk met de kippenbouillon, vissaus, bruine suiker en kool toe -goed roerend tegen het kookpunt brengen -temper het vuur en laat 8 min zachtjes koken -verdeel de gekookte mie over 6 diepe soepkommen -roer het limoensap door de hete soep en schep ze dan over de mie -bestrooi met wat gebakken mie, gefruite uitjes, koriander en lente ui

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 501x

Jouw laatst bekeken recepten