Chinese miesoep met gebakken garnalen

Ingrediënten


Bereidingswijze

Week de paddestoelen 20 minuten in ruim kokend water. Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Was de sla en snijd de bladen in dunne repen. Giet het weekvocht van de paddestoelen. Snijd de steeltjes van de paddestoelen en snijd de hoedjes in dunne reepjes.Pel de garnalen en verwijder de zwarte darm. Breng de bouillon met de gember en de paddestoelen aan de kook en laat op een laag vuur ca.5 minuten koken. Verhit intussen de olie en bak de garnalen in ca. 3 minuten goudbruin en gaar. Neem ze uit de olie en laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Voeg de sla en de mie aan de bouillon toe en neem de pan van het vuur. Roer na 5 minuten de mie los en verdeel de soep over 2 kommen. Leg de garnalen in de soep. Bestrooi de garnalen in de soep met de bieslook. Druppel er wat chili-olie over en serveer direct (met eetstokjes).

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha