Chinese Tayersoep & Surinaamse krachtbouillon

Ingrediënten

  • ? 1 kg kippenvleugels of kippenbouten
  • ? stuk gedroogde vis (200 a 300 gr)
  • ? 1/2 kg taroknollen
  • ? versneden ui
  • ? tomaat
  • ? enkele laurierblaadjes
  • ? zwarte peperbolletjes
  • ? kleine gele pikante peper
  • ? bouillonblokje
  • ? zout
  • ? fijn versnipperde selder

Bereidingswijze

? Laat 1 kg kippenvleugels of kippenbouten koken in 2,5 liter water, samen met een stuk gedroogde vis. ? Je kan hier het best gedroogde kabeljauw voor gebruiken. ? Laat dit 15 minuten koken en reserveer de vis. ? Voeg hier de groenten aan toe: een halve kilo grof versneden taroknollen (dit mag ook maniok of yucca zijn), een versneden ui en tomaat. ? De Chinese Tayersoep krijgt stilaan vorm. ? Kruid met enkele laurierblaadjes, zwarte peperbolletjes, een kleine gele pikante peper, een bouillonblokje en zout. ? Laat dit 20 minuten sudderen op een zacht vuur. ? Verwijder de graten van de gedroogde vis, en voeg de vis toe aan de soep. ? Werk af met fijn versnipperde selder.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

3.5 2

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 3564x

Te vinden in: