Courgettesoep met een garnituur van kip en garnal

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil een gedeelte van een courgette met de dunschiller en snijd deze schil in een fijne brunoise. Snijd uit dezelfde courgette ook nog een zestal flinterdunne repen van ongeveer 4 cm breed. Verwijder de zaadlijsten en snijd de rest van de courgette in stukjes.Stoof de gesnipperde uien aan in wat olijfolie, voeg de stukjes courgette toe en blus met de kippenfond. Voeg een kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels) toe en laat alles onder deksel een halfuur sudderen. Verwijder het kruidentuiltje, mix de soep en giet ze door een puntzeef. Kruid met peper en zout. Fruit de brunoise van courgetteschil beetgaar in een scheut olijfolie met de geperste knoflook. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en laat ze in een beetje olijfolie lichtjes aanbraden. Laat ze afkoelen en meng ze met de garnalen. Bekleed de wand en de bodem van vier beboterde ringen (5 cm doorsnede) met repen courgette en vul de ringen op met het kip- en garnalenmengsel. Stoom 10 minuten. Ontvel de tomaat, verwijder de pitten en snijd in kleine blokjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha