Court bouillon (Creoolse vissoep)

Ingrediënten


Bereidingswijze

Zout en peper de vis, bedek en zet koel weg. Maak in een gietijzeren pan met olie en bloem een roux boven een matig vuur en laat licht bruinen. Blijf een kwartier doorroeren met een houten lepel. Voeg ui, selderij en paprika toe en roer 6 minuten voortdurend. Doe knoflook en laurier erbij en roer 2-3 minuten voortdurend. Tomaat, bouillon, zout, peper en cayenne erdoorroeren. Vuur temperen en alles een uur zonder deksel laten pruttelen, af en toe roeren. Peterselie en basilicum toevoegen. Vis toevoegen en in 10 minuten zacht gaar laten koken. Heet serveren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha