Demidof soep

Ingrediënten


Bereidingswijze

-vrag aan de poelier of hij het witte vlees van de vleugel voor U uitbeent en de vogel voor U opbindt -neem een grote pan en leg de poularde erin, voeg wat zout en 3,5 l koud water -breng op middelmatig vuur aan de kook en schuim enkele keren af -maak in afwachting van het moment dat het water gaat koken, alle groenten schoon -was de prei en snij de groene bladeren en de stronk eraf en bind ze samen -schraap de wortelen en doe hetzelfde met de bleekselderij -schil de ui, raapjes en knoflook -dop de erwtjes en haal de sperziebonen af -was de peterselie en bind het bouquet garni samen -besteek de ui met de kruidnagels -pel de tomaat en snij het vlees in stukjes -kookt de bouillon, en je hebt genoeg afgeschuimd, voeg er dan 3/4 van de raapjes, 1 stengel bleekselderij, 3/4 van de wortelen, het bosje preien, de tomaat, de bestoken ui, de knoflooktenen, bouquet garni en de peperkorrels aan toe -bewaar de rest van de groenten voor later -hou de bouillon nu circa 2,5 uur tegen de kook aan (pan op een plaatje dus)*maak ondertussen de garnituur: -snij de wortels in reepjes van 2 cm lang en 5 mm dik; idem met de raapjes en de rest van de bleekselderij -breng water in een ruime pan aan de kook met wat zout en laat deze julienne samen met de doperwten en de heel gelaten sperziebonen 20 min zachtjes koken -daarna laten uitlekken en de sperziebonen in kleine stukjes snijden -hak de filets van de kippevleugel zeer fijn -breek het ei en scheid wit van de dooier -kneed het eiwit door het rauwe vlees en voeg wat zout en geraspte nootmuskaat toe en zet nu de kom (waarin alles is vermengd), in een bakje geklopt ijs, want de volgende bewerking moet zo koud mogelijk gebeuren -roer met een houten lepel de eetlepel gemengde groene kruiden erdoor en geleidelijk de slagroom en blijf stevig roeren tot je een homogeen mengsel hebt -breng nu in de grote pan waar de groenten in gekookt hebben, opnieuw water aan de kook met wat zout -vul een spuitzak (met glad mondstuk) met het kippemengsel en spuit boven het kokend water het mengsel dat je met behulp van een mes in stukjes van 1,5 cm lengte afsnijdt. -zet het gas laag en laat deze "quenellen" 5 min pocheren en daarna uitlekken -haal de gekookte kip en de groenten met een schuimspaan uit de bouillon en zeef deze bouillon -laat de bouillon vervolgens 10 min staan, en schep de vetlaag er dan af -zet de bouillon terug op het vuur en laat circa inkoken tot 2/3 -snij de truffel of truffelsnippers in kleine blokjes -als de bouillon genoeg is ingekookt, voeg dan vlak voor serveren de "quenellen"toe, samen met de groentegarnituur en de stukjes truffel (de kip bewaren we voor een andere gelegendheid)

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha