Duitse witte-bonensoep

Ingrediënten

  • -500 g witte bonen
  • -2 l water
  • -3/4 l bouillon (runds
  • tabletje)
  • -soepgroente
  • -150 g doorregen spek (in blokjes)
  • -2 uien (in blokjes gesneden)
  • -zout en witte peper
  • -peterselie (fijngehakt)
  • -4 Frankfurter worstjes (in schijfjes)

Bereidingswijze

-de bonen de volgende dag met het weekwater en de bouillon aan de kook brengen en ze in circa 1 uur gaar laten worden -na 40 min kooktijd,de klein gesneden soepgroente bij de bonen doen-laat het spek glazig worden in een pan en voeg de uien erbij en bak ze goudbruin in het spekvet (circa 5 min) -wrijf de soep door een zeef en pittig op smaak brengen met peper en zout -de ui/spekmassa en de frankfurters bijvoegen -alles nog 5 min laten warmen -bestrooi met peterselie

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 663x

Jouw laatst bekeken recepten