Erwtensoep op eigen wijze

Ingrediënten

  • ? 1 kg ossenstaart
  • in stukken gehakt.
  • ? 2 ? ons gerookt spek
  • in blokjes gesneden.
  • ? 1 rookworst ( hema )
  • in blokjes gesneden.
  • ? 400 gr spliterwten
  • geweekt volgens de gebruiksaanwijzing.
  • ? 2 grote uien
  • grof geneden.
  • ? 2 dikke preien
  • grof gesneden.
  • ? 1 kleine selderijknol
  • grof gesneden.
  • ? 8 takjes bladselderij.
  • ? 1 winterwortel
  • ca. 300 gr grof gesneden.
  • ? 2 aardappelen
  • grof gesneden.
  • ? 1 rood pepertje
  • in tweeen gebroken.
  • ? 2 laurierblaadjes.
  • ? 1 takje tijm
  • ? peper en zout
  • ? klontje boter.

Bereidingswijze

? In een grote pan klontje boter smelten en het gerookt spek uitbakken, hierin de ossenstaart, de uitjes en prei licht aanzetten, 5 ltr water inklusief alle ingredienten toevoegen en rustig aan de kook brengen. ? Deksel op de pan, onder geregeld afschuimen en roeren 4 a 5 uur laten pruttelen.? Soep door een grove zeef of puntzeef gieten en de botjes verwijderen. ? Opgevangen ingredienten boven de bouillon door een pureerzeef pureren ( voorpureren met een staafmixer maakt het werk een stuk lichter) en aan de bouillon toevoegen. ? Eventueel water toevoegen zodat er en licht gebonden erwtenbouillon overblijft. ? Op smaak brengen met peper en zout. ? Proportioneren en invriezen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha