Franse tomatensoep

Ingrediënten

  • 1 flesje Maggi Basis voor Tomatensoep -
  • 1/2 dl droge rode wijn -
  • 4 tomaten -
  • 2 eetlepels maizena -
  • 1 eetlepel in reepjes gesneden basilicum -
  • 4 oude witte boterhammen zonder korst in blokjes -
  • 2 eetlepels olijfolie -
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook -
  • zout

Bereidingswijze

Breng een flesje Maggi Basis voor Tomatensoep aan de kook met ruim 1,5 liter water en de wijn. Zet het vuur laag. Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in kleine blokjes, laat meewarmen in de soep. Roer de maizena los met wat water, voeg al roerend aan de soep toe en laat licht binden. Verhit de olijfolie, voeg de knoflook toe en laat het licht kleuren. Voeg de broodblokjes toe en bak ze goudbruin. Bestrooi met wat zout. Roer voor het opdienen de basilicum door de soep. Serveer de soep, bestrooid met de knoflookcroutons.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1332x

Jouw laatst bekeken recepten