GAENG JUED

Ingrediënten

  • o
  • 12 gedroogde zwarte paddestoelen
  • o 125 g mager varkensvlees
  • o 2 waterkastanjes uit blik
  • o 1 teentje knoflook
  • o 2 lente-uitjes
  • o 1 tl gehakte korianderwortel
  • o 1 tl gehakte korianderbladeren
  • o 2 tl lichte soyasaus
  • o 2 tl rijstwijn
  • o zout naar smaak
  • o versgemalen witte peper
  • o 175 g watermeloen
  • o 1? liter heldere kippenbouillon
  • o ? tl knoflookolie
  • o verse korianderbladeren

Bereidingswijze

Laat de paddestoelen 40 minuten in warm water weken en haal dan de harde steeltjes weg. Maal het varkensvlees fijn in een vleesmolen en doe het in een mengkom. Hak de waterkastanjes in stukken en doe ze bij het varkensvlees. Hak de knoflook en de lente-uitjes zeer fijn en doe ze bij het varkensvlees samen met de korianderwortels, korianderbladeren, soyasaus, wijn, zout en versgemalen witte peper. Roer alles goed door elkaar en voeg evt. wat koud water toe om een glad mengsel te krijgen.Vul de paddestoelhoedjes met dit mengsel en laat ze 20 minuten stomen. Snijd de watermeloen in dobbelsteentjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha