GAENG LIANG FUG THONG

Ingrediënten

  • *
  • 325 g verse pompoen
  • * 2 tl vers limesap
  • * 75 g (1/3 kopje) gedroogde garnalen
  • * 2 sjalotten
  • * 2 verse rode pepers
  • * 2 verse groene pepers
  • * 1 tl trassie.html" itemprop="name">trassi
  • * 250 ml (1 kopje) dikke kokosolie
  • * 750 ml (3 kopjes) dunne kokosolie
  • * zout naar smaak
  • * 4 verse zoute basilicumbladeren

Bereidingswijze

Schil de pompoen, maar laat een beetje schil achter zodat de pompoen bij het koken niet uit elkaar valt. Giet het limesap over de pompoen en laat hem 20 minuten staan. Doe de gedroogde garnalen, sjalotten, pepers en trassi in een vijzel en stamp totdat een gladde massa is ontstaan.Giet de dikke kokosmelk in een steelpan en breng ze aan de kook. Voeg onmiddellijk de kruidenmassa toe en laat het geheel, al roerende, 5 minuten koken. Voeg de pompoen toe, temper het vuur en laat het 10 minuten zacht doorkoken. Voeg dan de helft van de dunne kokosmelk toe en breng het met zout op smaak. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat ze doorkoken totdat de pompoen gaar maar niet zacht is. Voeg uiteindelijk de overgebleven kokosmelk en de basilicumbladeren toe, roer alles goed door elkaar, breng het opnieuw aan de kook en dien het op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha