Gebakken rijst met groenten

Ingrediënten


Bereidingswijze

Maak paddestoelen, paprika's en bleekselderij schoon. Snijd alles in piepkleine blokjes of in smalle reepjes. Snijd de uien in smalle partjes. - Verhit een grote wok en laat de olie er even door 'walsen'. Fruit de uien, onder regelmatig omscheppen, zo lang tot ze glazig zien. Schep knoflook, gemberwortel en Spaanse peper er door en voeg na 3 minuten paddestoelen, paprika's en bleekselderij toe. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, 3 minuten bakken. - Strooi wat zout over de groenten en voegde sojasaus toe. Schep alles enkele malen om. Voeg daarna de rijst bij kleine gedeelten toe. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, dan nog zo lang bakken tot het gerecht door en door warm is geworden. - Schenk de losgeroerde eieren over het gerecht uit. Ga door met het omscheppen tot de eieren zijn gestold maar er nog wel 'nat' en glimmend uitzien. - verdeel het gerecht over vier voorverwarmde borden. Bestrooi de gerechten met verse koriander en schik er eventueel tomatenbloemen bij

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha