Gortsoep

Ingrediënten


Bereidingswijze

Was de parelgort en zet de gort een nacht te weken in een pan met 2? liter water. Doe dan de varkensschijf erbij en het zout en breng aan de kook. Laat alles op laag vuur 1 uur zachtjes doorkeken. Snijd de verse worst in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Maak de prei schoon, snijd in ringen en snipper de schoongemaakte uien fijn. Haal de varkensschijf uit de pan en snijd het vlees van de schijf en fijn. Doe het vlees met de verse worst, de aardappelen, de prei en de uien in de pan, breng de soep aan de kook en laat op laag vuur 40 minuten zachtjes doorkeken. Maak de gortsoep ten slotte op smaak af met de bieslook, de notenmuskaat en vers gemalen peper

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 2449x

Jouw laatst bekeken recepten