Grietie bana 1 (Surinaams-Creoolse bananensoep)

Ingrediënten

  • 100 g zoutevlees
  • 200 g soepvlees of zoute vis
  • 3 takjes selderij
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje
  • 2 a 3 groene kookbananen
  • 1 cassave
  • 1 ei
  • peper
  • 1/4 blok santen
  • 1 Madam Jeanet

Bereidingswijze

Maak kokosmelk van de santen en 1.5 dl water. Laat het zoutevlees een tijd in water staan, giet af en toe af en vul steeds bij met vers water. Even uitkoken kan ook. Trek van het vlees/vis, selderij, ui en bouillonblokje een bouillon in ca. 1½ l water, duurt ca. een uurtje. Rasp de bananen en cassave. Klop het ei en meng met de rasp. Zout en peper naar smaak erbij en draai er soepballetjes van. Doe heel voorzichtig bij de bouillon. Doe de kokosmelk erbij en de peper, zorg dat die niet stukkookt! Laat nog 10 minuten zachtjes koken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 900x