Italiaanse worstjes met pancetta en witte bonen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 12 verse kruidige Italiaanse varkensworstjes
  • 50 gr pancetta
  • fijngesneden
  • 2 uien
  • in vieren gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • geplet
  • 1 rode paprika
  • van zaden en zaadlijsten ontdaan en in ringen gesneden
  • 2 blikken tomaat in blokjes a 400 gr
  • 1 blik cannellinibonen a 400 gr
  • uitgelekt
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Giet de zonnebloemolie in een vuurvaste schaal en voeg de worstjes en de pancetta toe. Braad ze in ca. 10 minuten op matig vuur en draai ze af en toe om tot de stukjes pancetta krokant en de worstjes goudbruin zijn. Houd het vuur matig om te voorkomen dat het worstvel knapt. Schep de worstjes en de pancetta na het aanbraden met een schuimspaan uit de schaal en houd ze apart.Schep overtollig vet uit de schaal. Fruit de ui en het knoflook 5 minuten op hoog vuur. Voeg de paprika toe en smoor alles 2-3 minuten.Voeg de worstjes en de pancetta toe. Roer ze om met tomaat en bonen. Verhit het emngsel tot net onder kookpunt. Dek de schaal af en stoof het gerecht 20 minuten. Roer af en toe en breng het op smaak.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 509x

Te vinden in: