Kantonese tongsoep

Ingrediënten


Bereidingswijze

Was de tongfilets, snijd ze in de lengte, in vingerbrede repen en snijd deze weer in stukken van 2 centimeter.Leg de vis in een kom.Meng de soja, sherry en de olie met elkaar en schenk die over de vis.Schep de vis om en zet de kom afgedekt 2 uur op een koele plaats, maar niet in de koelkast.Week de paddestoelen in veel water.Breng de kippenbouillon aan de kook, was de rijst en kook deze 10-15 minuten in de kippenbouillon.Voeg dan de selderij, ui en wortel toe en laat circa 10 minuten op een laag vuurtje doorpruttelen.Roer de bouillon om, doe er de stukjes tong bij en zorg ervoor dat de bouillon aan de kook blijft.Snijd de geweekte paddestoelen in reepjes en doe ze in de pan.Voeg, na 5 minuten koken, wat vers gemalen peper toe.Laat de soep nog even doorkoken en breng op smaak met sojasaus, peper en zout.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha