Kikkerbillensoep

Ingrediënten


Bereidingswijze

1. Breng in de eerste pan de visfumet aan de kook. 2. Voeg de kikkerbilletjes toe en haal ze uit de pan zodra de fumet weer begint te koken. Leg ze op een bord in afwachting van verdere verwerking. 3. Hak het sjalotje en de dragon tezamen fijn en doe het in de tweede pan met de wijn, zout en peper. Breng het aan de kook en laat het inkoken tot de wijn vrijwel geheel verdampt is, zodat de alcohol vervluchtigt en alleen het aroma bewaard blijft. 4. Was de waterkers en verwijder de steeltjes; houd enkele mooie blaadjes apart. Giet de visfumet waarin de kikkerbilletjes gepocheerd werden bij de ingekookte wijn en voeg de waterkers toe. Laat alles 7 minuten koken. 5. Pureer het mengsel in de mixer-blender. Houd het warm. 6. Ontbeen de kikkerbilletjes. 7. Klop creme fraiche en vetloze verse kaas gezamenlijk luchtig op Klop dit door de soep. Proef de soep en laat haar niet meer koken 8. Leg de stukjes kikkervlees in de soepkommen en schenk er de hete soep over Laat ter versiering enkele blaadjes verse waterkers als waterleliebladeren op de soep drijven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 404x

Jouw laatst bekeken recepten