Koude avocadosoep

Ingrediënten


Bereidingswijze

Pel de sjalotten en de knoflooktenen. Was de kruiden en snijd de blaadjes van de stelen. Hak of knip de blaadjes fijn en zet ze even weg. Breng de bouillon met de sjalotten, de knoflook en 2/3 van de kruiden aan de kook en laat dit op laag vuur een half uur trekken. Zeef de bouillon en laat hem afkoelen. Schil de avocado's, halveer ze en verwijder de pitten. Pureer het vruchtvlees samen met het limoensap in een keukenmachine of blender. Voeg, terwijl de motor draait, steeds kleine scheutjes bouillon toe tot een gladde gebonden saus ontstaat. Doe de soep in een schaal. Houd 3 eetlepels creme fraiche apart en roer de rest door de soep. Breng de soep pittig op smaak met tabasco en zout en zet haar een half uur in de koelkast. Serveer de avocadosoep in gekoelde soepkommen, schep op iedere portie een toefje creme fraiche en garneer met de achtergehouden kruiden

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 944x

Jouw laatst bekeken recepten