Kroatische Appelsoep

Ingrediënten

  • -6 zure appelen (geschild en klokhuis verwijdert)
  • -1 th lepel kaneel
  • -sap 1/2 citroen
  • -1/2 l water
  • -1 volle eetlepel bloem
  • -60 g boter
  • -1/2 l witte wijn
  • -1 eetlepel suiker
  • -1/2 kop dobbelsteentjes brood

Bereidingswijze

-kook de in blokjes gesneden appels met de kaneel, citroensap en het water tot moes en zeef het daarna-smelt de helft van de boter uit, tot ze niet meer schuimt -roer de bloem erdoor en laat even sudderen -witte wijn beetje bij beetje al roerende toevoegen tot alles glad gebonden is -roer dan het appelmengsel erdoor en laat alles nog even doorkoken -verhit de rest van de boter in een koekepan en bak de dobbelsteentjes brood goudbruin -soep opdienen met de dobbelsteentjes erover verdeeld

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 539x

Jouw laatst bekeken recepten