Landelijke witte bonensoep
Ingrediënten
- * 300 gram gedroogde witte bonen
- * 1 liter groentebouillon
- * 1 ui
- * 2 teentjes knoflook
- * 2 stengels bleekselderij
- * 2 preien
- * 2 eetlepels olijfolie
- * 1 takje rozemarijn
- * 3 takjes thijm
- * zout
- * peper
- * 8 kleine plakjes witbrood
- * 60 gram geraspte Parmezaan
Bereidingswijze
De bonen wassen en met vers koud water een nacht laten weken.
De volgende dag een halve liter weekvocht afmeten, de rest weggooien.
Het weekwater met de bouillon vermengen en de bonen toevoegen.
Ui fijnhakken evenals de knoflookteentjes.
Wortel, selderij en prei wassen en in stukjes snijden.
In een pan de olijfolie verhitten en de groente, ui en de helft van de knoflook licht aanfruiten.
De bonen met vocht, rozemarijnnaaldjes en thijmblaadjes toevoegen, aan de kook brengen en zachtjes 60 tot 90 minuten laten garen.
Als alles gaar is de helft van de soep in een aparte pan pureren, met de andere helft van de soep vermengen en op smaak brengen met peper, zout en de rest van de knoflook.
Op een warmhoudplaatje nog even kort laten trekken.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 545x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Macarons
- Eenvoudige botersaus
- Warme looksaus
- Ben & Jerry's New York Super Fudge Chunk Ice Cream
- Risotto met paddestoelen I
- Kip gevuld met krab en bospaddestoelen, witte koo
- Londonderrysoep (pittige champignonsoep )
- Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas
- Risotto met paddestoelen II
- Herfstrisotto met gemengde paddestoelen, doperwtjes en gebakken bacon