Landelijke witte bonensoep

Ingrediënten


Bereidingswijze

De bonen wassen en met vers koud water een nacht laten weken. De volgende dag een halve liter weekvocht afmeten, de rest weggooien. Het weekwater met de bouillon vermengen en de bonen toevoegen. Ui fijnhakken evenals de knoflookteentjes. Wortel, selderij en prei wassen en in stukjes snijden. In een pan de olijfolie verhitten en de groente, ui en de helft van de knoflook licht aanfruiten. De bonen met vocht, rozemarijnnaaldjes en thijmblaadjes toevoegen, aan de kook brengen en zachtjes 60 tot 90 minuten laten garen. Als alles gaar is de helft van de soep in een aparte pan pureren, met de andere helft van de soep vermengen en op smaak brengen met peper, zout en de rest van de knoflook. Op een warmhoudplaatje nog even kort laten trekken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha