Marokkaanse wortelsoep met chermoula

Ingrediënten

  • Voor de soep:
  • 25 gram boter
  • stukje verse gember van 1 cm
  • zeer fijngehakt
  • 1/4 theelepel gemalen kurkuma
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • 1 ui
  • gesnipperd
  • 1 prei
  • alleen het wit
  • in ringetjes
  • 450 gram worteltjes
  • in kleine stukjes gesneden
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • zout versgemalen zwarte peper
  • Voor de chermoula:
  • 120 gram verse koriander
  • 1 teen knoflook
  • gepeld
  • 1/4 theelepel gemalen koriander
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • 1 dl olijfolie
  • sap van 1/4 citroen

Bereidingswijze

Verhit de boter in een grote pan en fruit gember, kurkuma en komijn 1-2 minuten. Laat vervolgens de ui, prei en worteltjes 5 minuten meefruiten. Roer er het paprikapoeder door en giet de groentebouillon erbij. Laat aan de kook komen, zet het vuur laag en laat de groenten in ongeveer 30 minuten gaar sudderen. Pureer de soep in een blender. Warm de soep dan weer goed door en voeg zout en peper naar smaak toe. Pureer alle ingredienten voor de chermoula in een blender tot een gladde pasta. Serveer de soep in kommen en schep er een eetlepel chermoula op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 949x

Jouw laatst bekeken recepten