Minestrone met courgette en pasta

Ingrediënten

  • 2 courgettes - olijfolie - 1 teentje knoflook
  • fijngesneden - 1 ui
  • fijngehakt - 100 gr verse doperwten (of diepvries) - 1 l water - 2 blokjes groentenboiuillon - 1 dl witte wijn - 1 el balsamicoazijn - takje tijm - laurierblad - 1 tl verse oregano - 2 el gedroogde pastabolletjes (of vermicelli) - versgemalen peper - zout - soepstengels

Bereidingswijze

1. Snij de courgetts in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met een koffielepel of meloen-uitsteker. Snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes 2. Verhit de olie en fruit er de knoflook- en uisnippers in aan. Doe er de erwten bij en de blokjes courgette. Overgiet met water en voeg de bouillonblokjes toe. Breng verder op smaak met wijn, azijn, de groene kruiden, zout en versgemalen peper. Laat ongeveer 20 minuten doorkoken. 3. Doe er de pasta bij en laat, onder deksel en van het vuur af, nog 5 minuten staan. Of volg de bereidingstijd van de pasta zoals die op de verpakking staat. 4. Serveer met soepstengels

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha