paddestoelensoep met port.

Ingrediënten

  • 25 gram boter of margarine.
  • 500 gram gemengde paddestoelen in stukjes( kastanjechampignons
  • grotchampignons
  • cantharellen
  • bundelzwammen)
  • 2 rode uien.
  • 1 dl rode port.
  • 1 pot wildfond (ong 4 dl)
  • 5 dl groentebouillon (evt van een tablet)
  • zout en peper.
  • 1/2-1 el citroensap.
  • 1 lenteui in stukjes.
  • 1/2 bakje shiso-purper.
  • 4 minibroodjes.
  • gezouten boter.

Bereidingswijze

verhit de boter in een grote soeppan ( 2 liter ) en bak de paddestoelen en de ui al omscheppend ca. 5 min. blus dit af met de port. voeg de wildfond en groentbouillon toe,breng aan de kook en laat de soep ca. 3 min. zachtjes doorkoken. breng op smaak met zout en peper en citroensap.verwarm de soep al roerend. roer de lentui erdoor. verdeel de soep over de soepkommen. garneer met de shiso. serveer dit met de broodjes en de gezouten boter.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Gebruiker reactie

neersinkcarl

21 mei 2018 om 06:13

¹ÚÉú԰·227ºÅ2ºÅÂ¥4Â¥£¬300ƽÃ×£¬2Ôª/©O/̹ÚÉú԰·227ºÅ2ºÅÂ¥4Â¥£¬300ƽÃ×£¬2Ôª/©O/Ì죬ÎïÒµ6Ôª£¬Ö»ÓлõÌÝ£¬Ã»ÓеçÌÝ£¬±È½ÏʵÓ㡸ô¶Ï3´ó¼ä£¬5С¼ä£¬²»ÊÇÖн飬

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1283x

Jouw laatst bekeken recepten