Pepre watra (Surinaamse vissoep)

Ingrediënten


Bereidingswijze

Trek 1½ uur 1 kg visafval, ui, wortel, peterselie, selderij, foelie, laurierblad, peper en zout in 1¾ l water. Zeef en vul de bouillon aan tot 1¾ l. Doe er ui, tomaat, selderij, peterselie, piment en zout bij. Pocheer hierin 400 g vis. Doe er na 15 minuten een rode en een groene Spaanse peper in.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Sorry, maar wat een belediging voor het oorspronkelijke recept!
Allereerst wordt er witvis gebruikt en wordt er niet vooraf visafval getrokken (met o.a. wortel).
De gehele vis wordt voor dit gerecht gebruikt, nadat deze grondig is schoongemaakt (ingewanden verwijderd en vis wordt met citroen gewassen alvorens te gebruiken).
Daarnaast wordt de soep klaargemaakt door water, pimentkorrels, selderij, laurierblad, bouillonblokje(s) en madame jeanette peper aan de kook te brengen. Daarna wordt de vis (in moten, incl. kop en graten) aan de soep toegevoegd en laat men dit op middelmatig vuur ongeveer 30min. gaar koken. Hierna kan men de smaak testen en eventueel zout toevoegen en de peper verwijderen indien de soep te pittig wordt. Een basic, overheerlijk gerecht dat met casavebrood wordt geserveerd.

Heel erg dat men het heeft over vis afval, is men wel heel ?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 2866x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten