Rode wijnsoep

Ingrediënten

  • 1 rode paprika; 1 ui; 100 g (dikke plak) ontbijtspek; 1 el olijfolie; 250 g mager runderpoelet; peper; zout; 2 el bloem; 2 teentjes knoflook; 1 el paprikapoeder; 1/2 liter rode wijn (niet te lichte soort); 3/4 liter vleesbouillon (pot of tablet); 125 ml zure room; 3 el gehakte bladselderij of peterselie (vers of diepvries)

Bereidingswijze

Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de ui en snipper deze. Snijd het ontbijtspek in smalle reepjes.Bak de spekreepjes in hete olie iets uit. Bestrooi de rundvleesblokjes met peper, zout en bloem, voeg ze bij de spekjes en bak rondom bruin. Bak de paprika en ui 3 minuten mee. Voeg de geperste teentjes knoflook, paprikapoeder, rode wijn en bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat de soep 1 tot 1,5 uur zachtjes koken totdat het vlees gaar is. Serveer de soep in warme borden. Schep er in het midden zure room op en bestrooi met selderij. Lekker met grof bruin brood.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha