Soep met pasta en gehaktballetjes

Ingrediënten

  • 2 x 300 g geconsentreerde runderconsomme
  • 90 g gedroogde zeer dunne pasta
  • bijv. spaghettini of fidelini.
  • Verse gladde peterselie voor de garnering
  • versgeraspte Parmezaanse kaas
  • bij het serveren
  • Voor de gehaktballetjes:
  • een dikke snee witbrood zonder korst
  • 30 ml melk
  • 225 g rundergehakt
  • 1 teen knoflook uit de knijper
  • 2 el versgeraspte parmezaanse kaas
  • 2-3 el verse gladde peterselie
  • grofgehakt
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • zout en peper

Bereidingswijze

Verkruimel het brood in een kleine kom, giet de melk erbij en laat weken. Doe intussen rundergehakt, knoflook, Parmezaanse kaas, peterselie en ei in een grote kom. Rasp er een flinke hoeveelheid verse nootmuskaat over en voeg zout en peper naar smaak toe. Knijp met je handen zo veel mogelijk melk uit het brood, voeg het toe aan het gehaktmengsel en meng alles met je handen heel goed door elkaar. Was je handen onder de koude kraan en vorm kleine balletjes van het mengsel, ter grootte van een kleine knikker. Giet de consomme in een grote steelpan, voeg water toe volgens de aanwijzingen op het etiket plus een extra blikje water. Doe er zout en peper naar smaak bij en breng aan de kook. Doe de vleesballetjes in de bouillon, en voeg de pasta in kleine stukjes toe. Breng de soep zachtjes roerend aan de kook. Laat hem, onder regelmatig roeren zacht doorkoken tot de pasta al dente is: 7-8 minuten, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak en dien heet op in voorverwarmde kommen, bestrooid met peterselie en versgeraspte Parmezaanse kaas.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha